Sortida a les Garrigues: La Pobla de Cèrvoles.

El pa és un aliment bàsic i pensem que és molt important conèixer-ne el procés d’elaboració artesà. Per això, hem anat a la Pobla de Cérvoles a aprendre a fer pa a ma, com sempre s’havia fet.
Hem necessitat: farina, aigua, llevat i una mica de sal. Ho hem barrejat tot i ho hem amassat en un cubell fins que els ingredients han quedat ben barrejats. Després hem tapat la massa amb un drap i l’ hem deixat reposar una estona.
Mentrestant hem aprofitat per visitar la cooperativa del poble. Allí ens han ensenyat com arriben les olives a la cooperativa, com les trien, les xafen i decanten l’oli.
Tornant a cal Gort, hem comprovat com havia fermentat la massa de pa i n’hem fet panets que s’han emportat a coure al forn.
Ens hem emportat un panet i una ampolleta amb oli cap a casa.
Quin berenar més bo!

5 desembre de 2014
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: